top of page

De perfecte verlichting voor jouw horecazaak

Bijgewerkt op: 13 feb. 2023

Bij het inrichten van commerciële ruimtes zijn er veel aspecten waarmee je rekening moet houden. Je wilt natuurlijk een warme uitnodigende sfeer creëren, maar hebt ook functionele verlichting nodig. Hierin is het belangrijk om de balans te zoeken tussen gezellig en schemerig en goede werkverlichting. Een ander belangrijk aspect in een horecagelegenheid is de akoestiek. Met de lampen van Designstracker sla je twee vliegen in 1 klap.


Akoestische lampen

Naast goed licht is de akoestiek in een horecaruimte van essentieel belang. In een restaurant wil je een rustig gesprek kunnen voeren met jouw tafelgenoten, zonder de gesprekken van alle andere tafels door de ruimte te horen galmen. In een hotel wil je ook geen gehorige kamer, niemand zit erop te wachten de buren te horen. Om goed verstaanbaar te blijven en omgevingsgeluid te dempen moet je zorgen voor een goede akoestiek in jouw restaurant of hotel.


Hoe je dit aanpakt? Maak gebruik van veel zachte materialen, deze werken namelijk

geluiddempend. Hierbij kun je denken aan vloerkleden en gordijnen, maar er zijn meerder mogelijkheden. Alle lampen van Designtracker hebben dankzij het unieke

duurzame materiaal een sterke akoestische waarde. Hoe meer gebruik je maakt van geluiddempende materialen, hoe beter de akoestiek. Kies dus voor verschillende lampen om de ruimte te vullen in combinatie met andere zachte materialen.


Een grote ruimte met zeer slechte akoestiek kun je zelfs gebruik maken van akoestische wallart. Kies voor een groot wandpaneel of een aantal kleinere panelen om een prettige geluiddemping te creëren. Neem contact met ons op voor meer informatie over akoestische panelen. Neem ook een kijkje bij onze akoestische muurdecoratie. Ook deze kunnen we geheel naar jouw wens en uniek voor jouw onderneming maken.


Licht geeft sfeer aan jouw restaurant

Een van de belangrijkste sfeermakers in een restaurant of café is licht. Een donkere ruimte maak je gezellig door middel van verschillende lampen. Let erop dat er voldoende licht is om de menukaart te kunnen lezen, maar niet zoveel dat je gasten in de spotlights zitten. Om hierin een goede balans te vinden is het maken van een lichtplan aan te raden.


Denk hierbij welke lampen je waar wilt gebruiken, het is niet fijn als mensen direct het licht in kijken. Kies daarom voor de juiste lampenkappen op je juiste plek in de ruimte. Het is bijvoorbeeld prettig voor de gasten van een restaurant om in een eigen lichtbubbel te zitten. Kies daarom voor een kleine hanglamp, tafellamp of muurlamp per tafeltje. Zo creëer je een bubbel voor je gasten waarin ze geen last hebben van licht en geluid uit de omgeving.


De ideale lampen voor een hotel

Ook bij het inrichten van hotelkamer is verlichting van groot belang. Je wilt een prettige en luxe sfeer uitstralen om je gasten een warm welkom te heetten. Het is heel belangrijk dat de hele kamer goed verlicht is door het gebruik van verschillende soorten lampen. Niemand wil een kamer met een eng donker hoekje. Bovendien zie je dan ook hoe schoon de kamer is, wat zeker bijdraagt aan de goede nachtrust.


Een hele mooie keuze in een hotelkamer of hotellobby is onze Lux annulum wandlamp.

Deze mooie wandlamp geeft direct een luxe uitstraling aan de ruimte en geeft een warm sfeerlicht. De muurlamp is niet alleen praktisch, maar ook een heel mooi object. Je kunt de lamp ook als prikbord kunnen gebruiken om zo informatie aan je gasten te verstrekken.


Daarbij is het prettig als in een hotel of Airbnb slaapt om een nachtlampje naast je bed te hebben. We kennen allemaal het gevoel net lekker te liggen en het bed uit te moeten om het licht uit te doen. De Legerro is het perfecte kleine tafellampje voor op het nachtkastje! Om donkere hoekjes op te vullen is een mooie stalamp ideaal. Een staande lamp kan het perfecte sfeerlicht geven in een zithoekje.


Wij helpen je graag met jouw lichtplan

Ben je nieuwsgierig wat de lampen van Designstracker kunnen doen in jouw horecabedrijf? Of wil je werken aan een betere akoestiek? Neem vooral contact op! We denken graag met je mee!

41 weergaven1 opmerking

1件のコメント


Leuke blog!

いいね!
bottom of page