top of page
DSC02517.jpg

 PETpanel

PETpanel wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Het productieproces begint met het verzamelen en sorteren van de flessen, waarna ze worden versnipperd. De plastic snippers worden vervolgens in een smeltextruder verwerkt, waar ze worden gesmolten en omgezet in plastic vezels.

Deze vezels worden door middel van een vernaaldingsproces aan elkaar gehecht, waardoor een vlies ontstaat. Het vlies wordt onder hoge druk en temperatuur samengeperst, waardoor de vezels nog steviger aan elkaar worden gehecht en er een PETpanel plaat ontstaat.

De plaat wordt vervolgens op maat gesneden en kan verder worden bewerkt tot bijvoorbeeld designproducten, zoals lampen en meubels. Het productieproces van PETpanel is gericht op duurzaamheid en het hergebruik van plastic afval.

Het materiaal is niet alleen milieuvriendelijk, maar heeft ook uitstekende akoestische eigenschappen door de open structuur van de vezels. Elke vierkante meter PETpanel bevat ongeveer 66 gerecyclede PET-flessen

DesignsTracker - 24-3-2023-51.jpg
DSC00354.jpg

UNIEKE DESIGNS

Bij Designstracker hechten we veel waarde aan het ontwerpproces van onze lampen. We beginnen met het creëren van een 3D-model in Fusion, waarbij we ons richten op zowel de esthetische als de functionele aspecten van de lamp. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar hoe de lamp eruitziet, maar ook hoe deze functioneert en aan de behoeften van onze klanten voldoet.

Wanneer het ontwerp is voltooid, maken we een 2D-snijtekening die als basis dient voor het CNC snijden van de verschillende onderdelen van de lamp. We gebruiken alleen PETpanel voor onze lampen en snijden deze met grote precisie met een CNC-mes. Dit zorgt voor een naadloos design waarbij alle onderdelen perfect in elkaar passen.

Na het snijden worden de onderdelen met de hand gebogen en gevouwen tot de gewenste vorm. Het assembleren van de lamp gebeurt zonder gebruik te maken van lijm of schroeven, waardoor het productieproces duurzamer wordt en de lampen gemakkelijk in elkaar te zetten zijn.

Voordat we de lampen op de markt brengen, worden ze uitvoerig getest op veiligheid en kwaliteit. We zorgen ervoor dat onze lampen voldoen aan onze hoge standaarden en dat ze de beloftes waarmaken die we aan onze klanten doen.

Kortom, het ontwerpproces van onze lampen bij Designstracker is een zorgvuldig en nauwkeurig proces waarbij we ons richten op esthetische en functionele aspecten en waarbij duurzaamheid en kwaliteit centraal staan. We zijn er trots op dat we unieke, eigentijdse en duurzame lampen kunnen bieden aan onze klanten.

AKOESTISCH EFFECT

De geluiddempende werking van PETpanel is een belangrijke eigenschap die bijdraagt aan de kwaliteit van onze producten. Naast de esthetische aspecten van onze lampen, vinden wij het belangrijk dat ze bijdragen aan een prettige leef- en werkomgeving. De toepassing van PETpanel als materiaal voor onze lampen zorgt voor een betere akoestiek in de ruimte waarin ze worden geplaatst.

 

In commerciële ruimten zoals kantoren en restaurants is een goede akoestiek van groot belang. Dit kan het werkklimaat verbeteren en bijdragen aan een aangename sfeer voor de gasten. Maar ook in huizen kan de akoestiek sterk verbeterd worden door het gebruik van PETpanel producten, vooral in nieuwbouwwoningen waar de akoestiek vaak nog niet optimaal is.

 

Door de geluiddempende werking van PETpanel wordt de galm in de ruimte verminderd, waardoor het geluid prettiger klinkt en de ruimte als minder hol en galmend wordt ervaren. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit in werkomgevingen en een meer ontspannen sfeer in woonruimtes. Kortom, de geluiddempende eigenschappen van PETpanel maken het materiaal niet alleen geschikt voor onze lampen, maar ook voor vele andere toepassingen waarbij een goede akoestiek van belang is.

DSC00281.jpg
bottom of page