top of page

De 5 trendkleuren voor je interieur in 2023

Het is altijd interessant en leuk om te weten wat de trendkleuren voor het komende jaar zijn. Voor 2023 kunnen we ons opmaken voor een verrassende mix van kleuren die perfect passen bij de belangrijke thema's van dit jaar. De neutrale tinten die we in 2022 veel zagen blijven, maar de meer sprekende kleuren maken ook een comeback! Speel met de combinatie van een neutrale basic en kleurrijke details of ga voor een warme kleurencombinatie door met ton sur ton te werken. Dit zijn mijn 5 favoriete kleurentrends voor 2023:


1. Fuchsiarood - Rood staat synoniem voor kracht en energie, waardoor het de voorkeur geniet bij mensen die op zoek zijn naar een gevoel van kracht en zelfvertrouwen. Dit maakt het een geschikte kleur voor een mysterieuze slaapkamer of een krachtige accentkleur in een kantoorruimte. Het is ook een perfecte kleur om de aandacht van de kijker te trekken, waardoor het een goede keuze is voor een kleur in je interieurontwerp. Wil je een accent rood/roze toevoegen met een bijzondere lamp of unieke wallart? Dan zijn kleurnummer #24 en #25 in onze collectie een goed keuze!2. Goudgeel - Goud staat voor rijkdom en luxe. Omdat het zo'n klassieke kleur is, past het goed bij veel verschillende interieurstijlen. Door goud toe te voegen aan je interieurontwerp, creëer je een sfeer van luxe en warmte. We zagen in 2022 al veel gouden accenten in interieurland, in 2023 zet deze trend door. Sterker nog, de goudgele kleur wordt niet alleen meer in metalen details gezien. De kleur warmgeel gaan we ook gebruiken als basis van het interieur. Warm gele muren met een tintje groen geven een gezellige en zonnig gevoel.


3. Lila - Paars was lange tijd een kleur die we liever ontweken. Toch maakt het dit jaar een comeback, maar wel in de pastelvariant. Lila voegt een uniek en mysterieus tintje toe aan elke kamer waarin het wordt gebruikt. Lila is ook een kleur die staat voor creativiteit en verbeelding, waardoor het een goede keuze is voor een kleur in je interieurontwerp. Een mooie basiskleur voor slaapkamers voor zowel volwasennen als kinderen. Ook de combinatie met zachte beigetinten gaan we veel zien.


4. Nachtblauw - Blauw staat voor rust en vrede, waardoor het een perfecte kleur is om het gevoel van kalmte en rust in je huis te vergroten. Blauwe tinten kunnen ook worden gebruikt om een gevoel van kou en diepte toe te voegen aan een kamer. In 2023 gaan we ook weer wat meer koelere kleuren zien. In voorgaande jaren zijn juist warme en lichte kleuren zoals terracotta heel populair geweest. Nu zien we ook weer wat meer donkere kleuren en zwarte accenten. Wil je een mysterieuze en rustgevende look geven aan een kamer door gebruik te maken van nachtblauwe accenten? Door de muur en plafond in deze kleur te schilderen en gebruik te maken van accessoires in dezelfde kleur creëer je rust. Je kunt ook kiezen voor een andere basiskleur en donkerblauwe accenten. De PETpanel kleur '#38 Midnight blue' is hier erg geschikt voor. Wist je dat wij al onze producten in meer dan 35 kleuren kunnen leveren? Neem contact met ons op om een van onze designlampen of wallarts in deze kleur te bestellen.
5. Grijsgroen - Groen is een perfecte kleur om aan te brengen in je interieurontwerp, omdat het staat voor groei en vitaliteit. Groen is ook de kleur van de natuur, waardoor het een goede keuze is om een natuurlijke sfeer te creëren. Grijsgroen geeft rust en sereniteit aan je ruimte. Bovendien combineer je grijsgroen gemakkelijk met zowel warme natureltinten als harde industriële kleuren. Leuk weetje: wij komen dit jaar met 8 nieuwe kleuren PETpanel. Twee van deze nieuwe kleuren sluiten perfect aan bij deze trend: een zachte grijsgroen en een donkere smaragdgroen. Neem contact op voor meer informatie en de beschikbaarheid van onze nieuwste kleuren!

19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page